Slovenský jazyk English language Magyar nyelv Język polski Eesti Lotyšský jazyk Litovský jazyk Deutsch Sprache русский язык Srbochorvatsky jazyk
offroad video
 
0 db
0,00 €

üzleti feltételek

 

1.Adatok a szállítóról

Az internetes - baltire.com - üzletház üzemeltetője a Baltyre s.r.o., Slatinská 1710, 018 61  Beluša – Szlovák cégbíroság Trencséni járásbíróság bejegyzésszáma: 12164/R, üzleti identifikációs szám IČO 36313947, ÁFA identifikációs szám: IČ DPH SK2020110246

2. Üzleti felek

Eladó:

Baltyre s.r.o., Slatinská 1710, 01861  Beluša, Szlovák cégbíroság Trencséni járásbíróság bejegyzésszáma: 12164/R, üzleti identifikációs szám: IČO 36313947, ÁFA identifikációs szám: IČ DPH SK2020110246

Vevő:

Olyan jogi vagy természetes személy, aki elkötelezetten rendeli meg az árut. A valóságot tükrözően adja meg adatait, melyek szükségesek az azonositásához, mint az az alábbi üzleti feltételekben fel van tüntetve.

3.Adásvételi szerződés:

A vevő  által elküldött megrendelés az eladóhoz első egyértelmű javaslatnak számít az adásvételi szerződés megkötéséhez a Polgárjogi törvénykönyv 43.§-a szerint. A vevő a javaslatát a későbbiekben csak akkor vonhatja vissza vagy törölheti el, ha a mód megfelel az alábbiakban felsorolt s meghatározott feltételeknek.

A megrendelés elküldése után az eladó igazolja annak átvételét telefonon vagy e-mailben, ami a Polgárjogi törvénykönyv 34. § c) betűje alapján elfogadja a vevő javaslatát az adásvételi szerződés megkötéséhez távúton. A megrendelés elfogadása kötelezi az eladót további információk elküldéséhez a vevő e-mail címére a megrendeléssel kapcsolatban, legfőképpen az áru szállítását érintően. Szükség esetén az eladó minden fontos információt eljuttat a vevő e-mail címére az aktuális megrendelésről.

A megrendelésekre érkező automatikus rendszeri üzenetek, melyek a megrendelés megérkezését jelzik csupán az eladóhoz, nem számítanak elkötelezett igazolásnak.

Az internetes áruház árukészlete katalogizálva van. Az igy feltüntetett áru megjelenése nem jelenti az áru azonnali elérhetőségét is. Az áru a vevő által elküldött megrendelés elkötelezett elfogadása után számít elérhetőnek vagy a vevő által telefonon esetleg e-mailben történő érdeklődése után tudjuk igazolni annak elérhetőségét.

4. Árukészlet

Az internetes baltyre.com üzlet azon cégek gumiabroncsait árulja, melyeknek szerződéses képviselője a piacon.

5. Ár

Az összes ár magában foglalja az ÁFA-t (DPH). Az árengedmények és a kiárusításban szereplő árucikkek a a honlapon feltüntetett időszak alatt érvényesek vagy a készlet erejéig tartanak. Az eladónak jogában áll további utólagos árengedményeket nyújtani, melyek fel vannak tüntetve az internetes üzlet honlapján vagy további árengedményeket eszközölni a nagykereskedelmi együttműködés alapján.

Abban az esetben, ha a vevő által megrendelt áru nincs raktáron, nem elérhető a gyártónál sem az eladónak jogában áll felajánlani más gyártótól származó árucikket. Ilyen esetben az eladó kötelessége előre tájékoztatni a vevőt a lehetséges árváltozásról. A vevő a megrendelt áru cseréjének  elfogadását le kell hogy igazolja.

 

6. A megrendelés módja s az adásvételi szerződés megkötése

A vevő az áru vagy a szolgáltatás kiválasztásakor megadja a kívánt mennyiséget és igazolja azt a ˝megvásárolni˝ jelzéséu gomb lenyomásával. Az áru a bevásárló kosárba kerül. Ezek után a vásárló eldöntheti, folytatja e a válogatást vagy megköti az üzletet a szükséges adatok kitöltésével. A vevő az árut távúton rendeli, azaz elektronikusan köt adásvételi szerződést - a megrendelés kitöltésével s annak elküldésével vagy telefonon szóban. Mindkét esetben a vevő köteles pontosan közölni a személyét meghatározó adatoka, az áru fajtáját, mennyiségét, az áru ÁFA-t (DPH) tartalmazó árát, a vevő nevét, vezetéknevét. Abban az esetben ha a vásárló jogi személy akkor szükséges a cég neve, üzleti bejegyzés száma  (IČO), adó indentifikácios száma (DIČ),  ÁFA identifikációs szám (IČ DPH), cím, szállítási cím, telefonszám, email cím

 

6. Szállítási idő

Minden áru mellett feltüntetjük annak raktári állapotát. Abban az esetben, ha az áru raktáron van az eladó azonnal kivitelezi annak kiszállítását. Viszont ha az áru aktuálisan nem található a raktáron az eladó meghosszabbítja annak kiszállítási idejét, akár többszörösen is. Ha szükséges pót időpontokat határoz meg. Mindezekről e-mailben vagy telefonon értesíti a vevőt.

7. Szállítási feltételek

A szállítás időpontját az eladó a megrendelés elfogadásakorl közli a vevővel. Az árucikk a megrendelés elfogadásától számított 7 napon belül el van küldve a vevőnek. Ezt a kötelezettségét az eladó teljesíti, amint az árut a szállítónak átadja. Az áru tartalmazza a szállítási díjat, de csak azon a  szerződéses nagykereskedelmi partnereink számára akik régóta partnerek BALTYRE cégnek s huzamosabb ideje veszik igénybe annak szállítási szolgáltatásait. Más szállítási módok esetében a szállítási díj nem része az árucikk árának.

8. Az áru átvétele a szállítótól

A vevő köteles az árut annak átvételekor átellenőrizni. A látható külső károkat, esetleges látható belső károkat, az áru hiányosságát vagy hiányát azonnal reklamálni kell az átvétel folyamán a szállítóval. Azonnali hatállyal meg kell írni a reklamációs protokollt. A szállítónak kötelessége a reklamációs protokollt kitöltenie. A vevőnek kötelessége biztosítani a szállító hozzáférhetőségét az áruhoz, hogy az személyesen győződhessen meg a károk nagyságáról, hiányosságokról.

Az áruval történő további manipuláció csak a szállító beleegyezésével, utasításával történhet. Ha a leszállított áruban következett esetleges kár nem állapítható meg azonnal az átvételkor, a vevőnek kötelessége ezt azonnali hatállyal közölni, a károk felfedezésekor, az eladónak. Reklamációt az áru leszállítása utáni elkövetkező 2 napban fogadunk el. Későbbi dátumozásu reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

10. Fizetési feltételek

A vevő köteles helyben s készpénzben kifizetni a kiszállított árut, ha csak nem egyeztek meg másképp. A postai utánvétellel való áruszállítás s annak csomagolása ingyenes. Ha a megrendelt áru végösszege meghaladja a 1 000 eurót ÁFA-val (DPH ) együtt az eladó követelheti az ár felének előre való fizetését. Az eladó legkésőb 1nappal az áru elküldése után kiállítja s elküldi a megrendelés számláját a vevőnek elektronikus úton internetes címre. A 43/2002 es Könyvelési törvény értelmében 32.§ szerint az így elküldött számla teljesértékű adó dokumentum. Ugyanakkor garancialevélként is szolgál a szállított áruhoz.

11. A szerződéstől való visszalépés a felhasználó részéről

Ha a vevő fizikai személy – felhasználó, az adásvételi szerződés felhasználói tipusú, mely távúton történő megbeszélés alapján let megkötve. A 108/2000 számú törvény 12§ alapján a vásárló indok megadása nélkül visszaléphet a szerződéstől az áru átvételétől számító 7 napon belül. A szerződéstől való  visszalépést a vevő írásban köteles megtenni. Ennek tartalmaznia kell az összes adatot, mely elősegíti az áru egyértelmű felismerését, az eladó és vásárló adatait egyaránt, s ezt a dokumentumot 7 napon belül kell azinfo@baltyre.comcímre kell eljuttatni az érintett áruval együtt a vevő saját költségeire.

A vevőnek jogában áll az árut kézhezvétel után kibontani s kipróbálni azt. A kipróbálás viszont nem jelenti azt, hogy az árut napokig használja s majd ezután küldi vissza az eladónak. Abban az esetben, ha az árut vissza akarja küldeni az eladónak ezt tegye úgy, hogy az árut nem használta előtte, nem kárósítja meg s visszaküldésnél hozzácsatolja az áruhoz tartozó számlát is. Az áru visszaküldésénél felmerülő kiadások a felhasználót terhelik. Ha az áru visszaküldésnél az összes feltétel teljesítve volt, a visszaküldött  áru ellenértékét visszaküldjük a számlájára a törvény által előírt 15 napon belül.

A fent említett törvény 12§-a  5. bekezdésének értelmében a felhasznó nem léphet vissza a szerződéstől, abban az esetben ha:

a)       szolgáltatások, ha a szolgáltatás véghezvitele a megrendelő beleegyezésével megkezdődött  a szerződés visszalépésének felmondási ideje leteltek előtt

b)       ha az eladásra szánt áru személyre szabva készült vagy egy bizonyos megrendelő számára készült  vagy az áru tulajdonságaira való tekintettel nem lehetséges visszaküldeni

12. A megrendelés eltörlése

Ha a vásárló meg akarja szüntetni azt a megrendelést melynek áruja még nem volt kiszállítva a vevő vegye fel mihamarabb a kapcslatot az eladóval telefonon vagy e-mailben s közölje a megrendelés számát. Az eladó jogában áll megszüntetni a megrendelést abban az esetben ha az árucikk már ki van árusítva, ha az árucikket már nem tudja a szerződésben lefektetett időpontban biztosítani vagy ha nem tudja az árut az internetes katalógusban megadott árban biztosítani,  abban az esetben ha az eladó nem  tud megegyezni a vevővel az árubeszerzés lebonyolítását segítő pótló intézkedésekről. A szerződés megszüntetéséről e-mailben vagy telefonon értesíti a vevőt.

Abban az esetben, ha a vásárló már kifizette a megszüntetett megrendelés tárgyát képező árut vagy annak egy részét, a szóban forgó pénzösszeg vissza lessz folyosítva az általa megadott számlaszámra 7 napon belül a megrendelés megszüntetésétől számítva.

13. Garancia és reklamációs eljárások

Az eladó a törvényből kifolyólag  24 hónapos garanciát vállal  az egész árukészletre melyet a baltyre.com internetes oldalon kínál. A garanciális idő telése az áru átvételével kezdődik. A garanciára való jogosultság megszűnik, ha a kár mechanikus úton keletkezik, rossz felhasználás  vagy nem megfelelő raktározási feltételek miatt vagy az áruhoz tartozó használati útmutató figyelembe vétele nélkül használják. A garancia nem vonatkozik az áru általános elhasználtságára (vagy az áru egyes részeinek általános elhasználtságára) melyek használat közben keletkeznek. A rövidebb élettartam tehát nem minősíthető garanciális hibának s nem lehet reklamálni. Az áru káráért való felelősség a vevőt terheli attól a pillanattól, hogy a szerződésben megnevezett árut átvette a szállítótól. Az áru azon hibáit, melyet nem lehetett reklamálni az átvételnél s amelyekre vonatkozik a garancia, azokat a vevő köteles írásban reklamálni legkésőbb a garanciális idő utolsó napjáig. A vevőnek jogában áll kérni a károk rendbehozatalát, ha ez lehetséges vagy a kárnak megfelelő árengedményt kérni a vételárból. Abban az esetben, ha a károk nem helyrehozhatóak a vevőnek joga van a sérült áru kicseréléséhez vagy a pénzvisszafizetéshez..

Ha a vevő észleli a szállítmány hiányosságát vagy annak károsodását fontos, hogy ezt  2 napon belül közölje az áru átvételétől számítva az info@baltyre.com e-mail címen vagy a +421-42 4634300 –as telefonszámon - munkanapokon. A szállítmány hiányosságát vagy annak mechanikus károsodását későbbi értesítés alapján nem fogadjuk el.

Ha a vevő a megvásárolt árut reklamálni szeretné, erről előre értesítenie kell az eladót azinfo@baltyre.come-mail címen vagy munkanapokon az alábbi telefonszámon +421 -42 4634300. Reklamáció esetén a vevő kötelessége elküldeni az áruhoz tartozó számlát, mely reklamációs dokumentumként szolgál. Ezt megteheti postai vagy elektronikus úton egyaránt. A számlával együtt köteles elküldeni a reklamált árut a reklamációs protokollal együtt az eladó raktári címére. Postai útánvétellel kiszállított árut az eladó nem veszi át. Ajánljuk az árut bebiztosítani a szállítás idejére. Az eladó a visszaküldött reklamált áru, az ahhoz tartozó számla és reklamációs protokol átvétele után 30 napon belül telefonon vagy e-mailben értesíti a vevőt a reklamáció elbírálásáról.

14. A személyes adatok védelme

A vevő megegyezett az eladóval, hogy ha a vevő természetes személy köteles az eladónak megadnia nevét, vezetéknevét, címét postai irányítószámmal együtt és a szállítási címet postai irányítószámmal (abban az esetben, ha az nem egyezik a számlán feltüntetett címmel), az állandó lakcímét postai irányítószámmal együtt, ha az árut részletfizetéssel kívánja törleszteni, telefonszámot és e-mail címet.

Abban az esetben ha a vevő jogi személy vagy vállalkozó, megegyezett az eladóval hogy megadja az üzleti nevét, a cége székhelyének címét postai irányítószámmal együtt, szállítási címét postai irányítószámmal együtt (abban az esetben ha az nem egyezik a cég székhelyének címével), identifikációs szám, adó identifikációs szám, telefonszám és e-mail cím.

A vevő kijelenti, hogy beleegyezik a 428/2002 számú törvény (személyes adatok védelme) értelmében adatai felhasználásához, hogy az eladó feldolgozhatja és megőrizheti azokatt, főleg melyek fentebb megnevezve voltak s amelyek szükségesek az eladónak az információs rendszere működtetéséhez. Ezt a beleegyezést a vevő meghatározatlan időre adja az eladónak. Ezt a beleegyezést a vevő bármikor irásos formában visszavonhatja. A beleegyezés érvényét veszti a visszavonás kézbeszítése után az eladóhoz - egy hónapon belül. Ezek után a vevő adatai törölve lesznek az eladó információs rendszeréből.

A vevő bármikor ellenőrizheti saját adatait az eladó rendszerében s figyelmeztetheti Őt saját adatai javításának, aktualizásának szükségességéről.

A baltyre.com internetes áruház szolgáltatója elfogadja az Ön magánszféráját és kötelezi saját magát, hogy a vevői által megadott adatok csak üzletkötés céljára s azok beteljesítésére lesznek felhasználva az eladó által megszabott üzleti feltételek mellett. A feldolgozott adatok nem lesznek nyilvánosságra hozva, nem lesznek hozzáférhetők és nem lesznek továbbadva harmadik személynek.

15. Végső megállapodások

A vevő kijelenti, hogy a megrendelés kitöltése előtt megismerkedett a vásárlás üzleti feltételeivel és aláírásával  beleegyezik azokba.

Our website uses cookies for proper functionality and traffic analysis. We also store your IP address on our server in order to secure our site. More info